Rss Feed

102 år i Velfærdsbæltet

14. januar 2013 by Maja Højgaard

I lørdags var jeg inviteret til at holde festtale til Socialdemokraterne i Ishøjs 102 års fødselsdag. En utrolig god anledning til at fortælle lidt om mit nye koncept Velfærdsbæltet. Og da jeg ikke endnu har introduceret konceptet her på bloggen, får I her talen og lidt billeder fra #Velfærdsbæltet.

Indisk samtidskunst på Arken i Ishøj

Jeg er meget glad for at få lov til at tale her til denne store fødselsdag. Ishøj Partiforening er jo med den alder kommet i Oldemoralderen. Som en gammel vis dame kan vi lære meget af Ishøj.

Selv kommer jeg lige syd for Kommunegrænsen. Født og opvokset på Vestegnen – eller velfærdsbæltet, som jeg ynder at kalde det– og derfor var det naturligt for mig at kigge mod sydvest, da jeg sammen med min mand skulle have lidt albuerum efter mange år med en lille studiebolig.

Første dag til Ishockey i Hvidovre

Jeg vidste at i Kommunerne her på Vestegnen, der kunne vi bo med god offentlig transport, gode pasningsmuligheder og sikre cykelstier til vores børn. Velorganiserede kommuner, som ofte løser de problemer, der kan opstå i livet, på en uhøjtidelig måde.

Men det er ikke alle der heeeeelt ser Vestegnen som det smørhul jeg gør. Især ikke folk, der aldrig har boet her. Da jeg fortalte på mit studie at vi havde købt hus i Brøndbyøster vendte en af pigerne sig om

”Man kan da ikke være LÆGE og bo på vestegnen”

Morgen på grønne Brøndbyøster st.

Det måtte jeg jo lige tygge på engang. Min egen mor har været praktiserende læge i Tåstrupgårdkvarteret i over 15 år, så det mente jeg jo nok man kunne, men hvordan forklarer man det, når det folk ser for deres indre bliker hiphopere, der hører for høj musik på deres mobiltelefon i S-toget.

Det var der jeg besluttede at det er på tide med et nyt brand på Vestegnen.

Børn på BMXbanen i Rødovre

Ikke fordi der skal lægges afstand til de udfordringer vi hver dag løser, men for at sætte ord på og forklare at her i Velfærdsbæltet kan man BÅDE være hiphopper og læge. Det er der den egentlige værdikamp ligger.

Velfærdsbæltet er nemlig ikke kun at man bliver grebet, hvis man falder. Der har bredt sig den misforståelse i debatten om at velfærd = overførselsindkomster – og jo – jeg er da også glad for at regeringen har fjernet kontanthjælpsloftet og starthjælpen, men det er jo bare sikkerhedsnettet.

Bryllup i Brøndbyskoven

Det er ikke den egentlige velfærd. Der er ikke meget ved at være linedanser eller akrobat i en cirkusforstilling, hvis man ligger og spræller ned i sikkerhedsnettet.

Den egentlige velfærd handler om at komme godt rundt i livet. At have en tryk barndom, at komme godt i gang med voksenlivet.
Selv få børn og sat dem i vej, for så til sidst at læne sig tilbage, dele sin visdom og kærlighed med de næste generationer.

Vi er mange på vej på arbejde med linie B fra Høje Tåstrup

Det kræver gode og billige boliger, institutioner, skoler og infrastruktur. Alt sammen ting vi i Velfærdsbæltet er kendetegnet ved. Så må de for min skyld godt beholde deres Whisky i Whiskybæltet. Det sidste det kræver er arbejdspladser.

Der er kommunalvalg om et år. Jeg er rigtig stolt over at stille op for Velfærdsbæltet, for vi er rigtig gode til at løse opgaven.

Socialdemokrater til debatmøde borgerne om fremtidens Albertslund, taget af Borgmester Steen Christiansen

Vi skal have hjulpet flere op af sikkerhedsnettet, ud af overførselsindkomst og ind på arbejdsmarkedet. Vi har gjort det før – og vi kan gøre det igen. Vi skal lære af vores over hundredeårige historie.

Så lad os hæve glasset og sammen skåle for vores gode gamle Oldemor Ishøj.

Velfærdsbæltets strande er hvide og åbne for alle


skriv den første kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>