Rss Feed

Klip en hæl og spar en direktørløn

4. september 2014 by Maja Højgaard

Vi står over for besparelser på 300 millioner. Fyringer i 2015 er uundgåeligt. Det drejer sig om I hvert fald 100 af vores dygtige personale og endnu flere kollegaer ved “naturlig” afgang.
image

Jeg tilhører dem der mente at både SAS og Danish Crown havde stået sig godt ved at lade sparekniven ramme på direktørgangen, når nu personalet skulle holde for.

Derfor har jeg spurgt (pdf) til hvad vil ville kunne spare på en sammenlægning af Gentofte og Herlev Hospitalers administration. Det er et sted i omegnen af syv mio kroner.

De to hospitaler er som nat og dag. Det ene er en fuldt optimeret arbejdsplads, der lever op til alle servicemål og har udkonkurreret en stor del af de private hospitaler på den planlagte kirurgi. Det andet er ansvarlig for selve overlevelsen af Vestegnens borgere og bliver gang på gang oversvømmet af omstændighederne, som vilkåeret er for et højt specialiseret traumecenter. Gentofte og Herlevs opgaver og profil komplimentere hinanden perfekt. De er hinandens fuldstændige modsætninger, trods relativt korte geografiske afstande. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om at det vil blive et lykkeligt ægteskab.

Derfor foreslår jeg at vi i Region Hovedstaden sammenlægger de to administrationer, sådan som vi har gjort med succes på Amager og Hvidovre og Frederikberg og Bispebjerg.

Hvad siger du til det?


2 kommentarer »

 1. Helle siger:

  Men – hånden på hjertet – hvor mange direktørstillinger er sparet ved de sidste sammenlægninger?

  • Maja Højgaard siger:

   Hvis du ser svaret fra administrationen (hent pdf her:http://www.regionh.dk/NR/rdonlyres/41E97431-3D84-4582-BD6A-75B24BB9C645/0/svar140.pdf) så har de to sammenlægninger sparet 14,8 mio. kr. – Det er i hvert fald en fire stykker skulle jeg mene (ud fra de direktørløntal der florerer i dagspressen).

   Ud over selve direktørløn sparer det også organisationen og de “varme hænder” for skrivebordsarbejde idet antallet af udvalg osv. også halveres. Det har jeg hørt stor tilfredshed med på Hvidovre, hvor jeg er for tiden.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>